Εκεί όπου η πολιτική αδυνατεί να δώσει λύσεις ή και καταστρέφει το περιβάλλον Ένα νέο κίνημα γεννιέται. Το κίνημα των ενεργών πολιτών. Όλο και πιο πολλοί, όλο και πιο δυναμικοί, συνασπίζονται αυθόρμητα σε ομάδες για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην πολιτική που καταστρέφει το φυσικό περιβάλλον, παρεμβαίνουν δυναμικά, αν χρειαστεί συγκρούονται, προασπιζόμενοι το αυτονόητο δικαίωμα στην ποιότητα ζωής.

Εκδήλωση εθελοντών για το Περιβάλλον στον Βαρνάβα!

Μεγένθυση με ενα κλικ
Ημασταν παραπάνω από αρκετοί και η δουλειά εγινε τέλεια.

ΠΑΛΑΙΟΙ & ΝΕΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΜΑΖΙ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.


Τα παιδάκια εδωσαν το μήνυμα της ΕΛΠΙΔΑΣ!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
Αγαπητοί ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ
ΚΑΛΗΜΕΡΑ και ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ.
Με λένε Μιχάλη Αποστολόπουλο.
Είμαι εθελοντής σαν και σας, που μαζί με άλλους έχουμε δημιουργήσει την ομάδα των ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΑΡΝΑΒΑ και προσπαθούμε να βοηθήσουμε τον τόπο. Έτσι οργανώσαμε κι αυτή την αυθόρμητη εκδήλωση.
Όσοι έχουν χρόνο για προσφορά και δράση είναι καλοδεχούμενοι στην παρέα μας.
Σας ευχαριστώ για την ανταπόκριση σας στο κάλεσμα μας.
Χαιρετίζω ιδιαίτερα αυτούς που ήρθαν εδώ μαζί μας από άλλες περιοχές τη Ν. Μάκρη, Καλλιθέα, Αθήνα, τον Κορυδαλλό, τον Αγ. Στέφανο, το Καπανδρίτι κλπ για να βοηθήσουν και να απολαύσουν μαζί μας τη πανέμορφη ρεματιά του Βαρνάβα που μας προσφέρει αυτή την μοναδικότητα του πλατανοδάσους.
Εδώ θέλω να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες καθαριότητας της Κοινότητας Βαρνάβα που ευαισθητοποιήθηκαν και ανέβασαν τελικά τον κάδο σκουπιδιών που κάποιοι ασυνείδητοι είχαν ρίξει μέσα στη ρεματιά και καθάρισαν έγκαιρα το σημείο αυτό που ήταν γεμάτο σκουπίδια – τα βλέπετε ΟΛΑ μέσα στο κάδο που ξέχασαν να αδειάσουν.
Με την ευκαιρία αυτή παρακαλώ να εγκρίνεται τα παρακάτω ΨΗΦΙΣΜΑ που θα θέσουμε υπ όψη του προέδρου της Κοινότητας :
ΨΗΦΙΣΜΑ
1. Να συντηρηθεί και να φτιαχτεί το περίπτερο - να κλείσουν τα ανοίγματα με
καλαίσθητο τρόπο (δικτυωτή πέργκολα πάνω σε κοντραπλακε θαλάσσης), για να μην ρίχνουν οι ασυνείδητοι σκουπίδια μέσα σ αυτό..
2. Δύο ξυλοκάλαθα – για σακούλες σκουπιδιών στο χώρο.
3. Να καθαριστεί τη ΚΥΤΗ της ρεματιάς καθ όλο το μήκος της, από λάστιχα, σακούλες και οικοδομικά σκουπίδια κλπ που δεν μπορούν να κάνουν οι εθελοντές
4. Να τοποθετηθούν δυο ξύλινα τραπέζια με τους αντίστοιχους πάγκους στο σημείο αυτό του περιπτέρου για να μπορούν οι οικογένειες και αυτοί που κάνουν βόλτα περιπάτου να καθίσουν να θαυμάσουν το τοπίο και να φάνε.
5. Διαμορφωθούν μικρά χωμάτινα μονοπατάκια περιπατητικής βόλτας, δεξιά και αριστερά της ρεματιάς με γεφυράκια και ξύλινα κάγκελα προστασίας. Το έργο να γίνει χωρίς καμία απολύτως παρέμβαση μηχανημάτων.
6. Και ΤΕΛΟΣ να διατηρηθεί αναλλοίωτο το τοπίο – η χλωρίδα και η πανίδα της περιοχής -χωρίς καμιά απολύτως ανθρώπινη παρέμβαση. Ζώνη ειδικής προστασίας.
Υλοποίηση των παραπάνω μέχρι την Πρωτομαγιά του 2009, όπου θαχουμε την επόμενη – εκδρομή για ΠΙΚ-ΝΙΚ ΟΛΟΙ εμείς οι ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ

Παρακαλώ ψηφίστε με την ανάταση του χεριού σας! Ευχαριστώ.



ΡΕΜΑΤΙΑ ΒΑΡΝΑΒΑ - Ζώνη Ειδικής Προστασίας
• Θέσπιση Ζώνης Ειδικής Προστασίας, με ιδιαίτερο καθεστώς, στο ευαίσθητο οικοσύστημα του Βαρνάβα. Προτείνουμε την περιοχή της Ρεματιάς, μιας περιοχής εξαιρετικού φυσικού κάλλους και με κρίσιμο ρόλο στην οικολογική ισορροπία όλης της περιοχής που οφείλουμε να τη διαφυλάξουμε ως ένα Φυσικό Απόθεμα (Natural Reserve) για τις επόμενες γενιές.
Να αποκλειστεί η οικιστική χρήση, να απαγορευτεί η διάνοιξη δρόμων και κάθε οχλούσα δραστηριότητα.
Για τη διασφάλισή της, να εξεταστεί η θέσπισή της ως «ζώνης ευθύνης» ενός τοπικού επιστημονικού ή πανεπιστημιακού φορέα.
Η Συνεργασία με οικολογικές οργανώσεις και επιστήμονες προστασίας του περιβάλλοντος απ΄ όλη την Ελλάδα, θα αναλύσουν τη βιολογική θέση της περιοχής, ώστε να θέσουν προτεραιότητες στην προστασία και να καθιερώσουν την ρεματιά σε προστατευόμενη ζώνη.
Προστατεύοντας την ακεραιότητα των δασών, δίνεται και η ελπίδα ότι θα προστατευτεί και η συναρπαστική και πολύτιμη βιοποικιλότητα της λεκάνης της ρεματιάς Βαρνάβα στο μέλλον.
Η ρεματιά μας... η ζωή μας!
==============
Τώρα η νεολαία ΜΑς θα τοποθετήσει
ΤΗΝ ΠΙΝΑΚΙΔΑ
ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Όσοι έχουν φέρει μεζέδες  ΡΕΦΕΝΕ παρακαλώ να τα βάλουν στο τραπεζάκι, που είναι εκεί.
Συμπληρώστε στο Βιβλίο ΦΙΛΩΝ ΡΕΜΑΤΙΑΣ τα στοιχεία σας διεύθυνση, τηλέφωνο, κινητό, εντυπώσεις και όσοι έχουν Internet τα E-mail σας.
Πάρτε γάντια μιας χρήσης που είναι στα κουτιά και χωριστείτε σε ομάδες μαζεύοντας τα σκουπίδια που βρίσκονται δεξιά και αριστερά του δρόμου. Τις σακούλες φέρτε τις πίσω και τοποθετήστε τις δίπλα από τον κάδο σκουπιδιών για να τα μαζέψει η Κοινότητα.
Σας περιμένουμε να γυρίστε πίσω σε 30- 40 λεπτά περίπου για, να απολαύσουμε το γεύμα και να γνωριστούμε καλύτερα απολαμβάνοντας το τοπίο.
Για όσους έχουν ακόμη χρόνο και μπορούν να μείνουν προτείνουμε μια βόλτα στη κύτη της ρεματιάς για να απολαύσετε τη φύση. Χρειάζεται όμως προσοχή γιατί το μέρος έχει βράχια και είναι επικίνδυνο - αλλά μοναδικό.
ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ.
Το ταξίδι ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ…
Ευχαριστήρια!
· Στη κα Σιδέρη από τη Ν.Μάκρη που επιμελήθηκε του πανό της εκδήλωσης, την πινακίδα για το περιβάλλον όπως και τους πίνακες εικόνων της ποικιλίας των πουλιών της ρεματιάς, αλλά και για όλη της την βοήθεια στο στήσιμο της επιτυχημένης αυτής εκδήλωσης.
· Το ζεύγος των εκπαιδευτικών και ενεργών πολιτών κο Ι. Κομεσσάριο και κα Μαρία Κρίκη, που βοήθησαν και συμπαραστάθηκαν στην εκδήλωση.
· Την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Βαρνάβα κα Ευθυμιάδου-Κώτση Έλενα και του συζύγου της, για την συμμετοχή.
· Χαιρετίζουμε την εθελόντρια - εκδότρια της εφημερίδας ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, κα Πόπη Σουφλή που παραβρέθηκε και βοήθησε.
· Όλους τους επώνυμους και ανώνυμους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ που παραβρέθηκαν και βοήθησαν στο καθαρισμό αλλά κυρίως τα ΠΑΙΔΑΚΙΑ που με την ζωντάνια και τη δροσιά της νιότης έδωσαν το μήνυμα της ΕΛΠΙΔΑΣ για το περιβάλλον.

ΟΛΟΙ ΖΗΤΗΣΑΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ, ΚΙ ΑΥΤΟ ΣΚΟΠΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.

3 σχόλια:

  1. Αυθόρμητη εκδήλωση με εθελοντές φυσιολάτρες και φίλους του περιβάλλοντος.
    Ο στόχος δεν ήταν η λαοσύναξη. Αυτό εξ άλλου θα μας ανησυχούσε και θα μας υποψίαζε.
    Ήμασταν παραπάνω από αρκετοί για να κάνουμε τη δουλειά που ελπίζω να επαναληφτεί.
    Χάρηκα τη ρεματιά την παρέα και το ρεφενέ… τι ωραίες τυρόπιτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειλικρινά χάρηκα από το γεγονός ότι παλαιοί και νέοι κάτοικοι ήταν μαζί για το περιβάλλον και τον Βαρνάβα, δώσανε μια νέα πνοή σύμπνοιας, ελπίδας και αλλαγής στο τόπο.

    Αυτοί που βάζουν σκόπιμα διαχωριστικές γραμμές, εξυπηρετούν αποκλειστικά τα δικά τους προσωπικά συμφέροντα.

    ΔΕΣΠΟΙΝΑ Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ημουν στην εκδήλωση και ηρθα απο την Καλλιθέα. Δεν γνώριζα κανένα. Εμαθα για την εκδήλωση από το Internet.

    Καταπληκτική η φύση της ρεματιάς και φιλόξενοι οι ανθρωποι της εκδήλωσης.

    Από οτι κατάλαβα οι περισσότεροι ησαν νέοι κάτοικοι που ηρθαν να ζησουν στον Βαρνάβα.

    Εγινε πολύ καλή δουλειά και απόλαυσα τη φύση.
    Οταν ξανάρθω ελπίζω να εχουν βάλει τα τραπέξια και τα παγκάκια, οπως και τα μονοπατάκια για βόλτα.

    Θα ξανάλθω στην επόμενη εκδήλωση σας, ευχαριστώ για τη γνωριμια και φιλοξενία σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ