Εκεί όπου η πολιτική αδυνατεί να δώσει λύσεις ή και καταστρέφει το περιβάλλον Ένα νέο κίνημα γεννιέται. Το κίνημα των ενεργών πολιτών. Όλο και πιο πολλοί, όλο και πιο δυναμικοί, συνασπίζονται αυθόρμητα σε ομάδες για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην πολιτική που καταστρέφει το φυσικό περιβάλλον, παρεμβαίνουν δυναμικά, αν χρειαστεί συγκρούονται, προασπιζόμενοι το αυτονόητο δικαίωμα στην ποιότητα ζωής.

ΡΕΜΑΤΙΑ ΒΑΡΝΑΒΑ SOS-- ΕΠΑΓΡΥΠΝΕΙΤΕ...προετοιμάζουν τον δρόμο για φορτηγά του ΧΥΤΑ?


Από ανεπίσημες πηγές και από στόμα σε στόμα κυκλοφόρησε πως υπάρχει(?) εντολή της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου για αποψίλωση (κλάδεμα) κλαριών και δέντρων κατά μήκος της ρεματιάς Βαρνάβα με αιτιολογικό την πιθανότητα πρόκλησης οδικού ατυχήματος από την διέλευση φορτηγών με διασταυρούμενα  Ι.Χ.

 
Ρεματιά
Αιωνόβια αυτοφυή πλατάνια σχηματίζουν πυκνό δάσος κατά μήκος της διαδρομής από τα σύνορα Καπανδριτίου με Βαρνάβα προς Γραμματικό. Το πλατανόδασος  αποτελεί ιστορική κληρονομιά της φύσης στους  Βαρναβιώτες και παρακαταθήκη ζωής.
Οι πυρκαγιές και εμπρησμοί του 2009, 10, 11& 2012 κατέκαψαν τα πρανή της ρεματιάς, (ΕΔΩ) χωρίς την ανάλογη μέριμνα του Δήμου για πρόληψη φροντίδα και αναδάσωση.
Ο στενός αυτός δρόμος  έχει πλάτος περίπου 6μ (μερικά σημεία λιγότερο)και οδηγεί προς το Γραμματικό.

Δια ταύτα
Όντας υποψιασμένοι και καχύποπτοι πιθανολογούμε πως οι εμπρησμοί και οι πυρκαγιές δεν ήταν τυχαίες και ότι η φροντίδα- επιμέλεια τάχα για οδική ασφάλεια!!!(σε τέτοιες εποχές) και κλάδεμα κλαδιών και δέντρων υποκριτική και καταστροφική για την ρεματιά. Πολύ φοβούμαστε πως ο πραγματικός λόγος είναι η διευκόλυνση διέλευσης βαρέων φορτηγών προς τον ΧΥΤΑ του Γραμματικού.

Σε περίπτωση που με οποιανδήποτε τρόπο επαληθευτούν οι πληροφορίες θα θεωρήσουμε υπεύθυνες και υπόλογες τις τοπικές αρχές του Δήμου Μαραθώνα.
Ευχόμαστε να μην είναι αλήθεια...

Για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα και θέλουν να εξακριβώσουν την αλήθεια, προτείνουμε να απευθυνθούν στην Περιφέρεια Αττικής και στον Δήμο Μαραθώνα.

Οι Βαρναβιώτες ενάντια στην καταστροφή του περιβάλλοντος!

Διαβάστε ακόμα...

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΡΕΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΕΓΑΛΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΠΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΧΥΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ.

2 σχόλια:

  1. Πραγματικά μας "κοροϊδεύουν"
    “ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ” ….χα, χα
    Δεν νοιάστηκαν τότε την περίοδο της μεγάλης ανοικοδόμησης που τα φορτηγά ήταν αναρίθμητα, αλλά νοιάζονται τώρα σ αυτές τις οικονομικές συγκυρίες που δεν κινείται ούτε "αραμπάς" να δικαιολογήσουν μια “απόφαση” καταφανώς καταστροφική για την ρεματιά και το περιβάλλον στον τόπο μας.
    Είναι πρόδηλο δυστυχώς ότι άλλα έχουν στον νου τους οι Κύριοι της Περιφέρειας που άρχισαν ήδη το παραμύθι της οδικής ασφάλειας.
    Φίλε μου θα ζήσουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις στον τόπο μας αν δεν αντιδράσουμε ΤΩΡΑ δυναμικά. Το ερώτημα είναι αν έχουμε τις κατάλληλες ηγεσίες που να μπορούν να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν απέναντι στην συνεχιζόμενη καταστροφική πορεία υποβάθμισης του τόπου μας.
    Πήρε απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μαραθώνα?
    Ρωτήθηκε ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας?
    Αν ΝΑΙ ποια είναι η απόφαση τους???? ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ??? Πρέπει να το γνωρίζουμε πριν είναι αργά.
    ΜΑΚΡΥΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΕΜΑΤΙΑ ΒΑΡΝΑΒΑ – την ιστορική, μοναδική παρακαταθήκη και ανάσα πνοής που απέμεινε στον τόπο μας, μετά τις πυρκαγιές.

    ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΒΑΡΝΑΒΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ φίλε της Ρεματιάς
    Σε ευχαριστώ για το σχόλιο σου, που με βρίσκει απολύτως σύμφωνο και το χάρηκα. Προς το παρών οι ελπίδες μας στηρίζονται στους εκλεγμένους αντιπροσώπους μας, ελπίζοντας ότι θα φανούν αντάξιοι της εντολής που τους δώσαμε. Η κατακραυγή και χλεύη είναι απόρροια του αποτελέσματος και όχι των υποσχέσεων, δες ΧΥΤΑ Γραμματικού.
    Πάντως κι εγώ έχω τα ίδια ερωτήματα και περιμένω απάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ