Εκεί όπου η πολιτική αδυνατεί να δώσει λύσεις ή και καταστρέφει το περιβάλλον Ένα νέο κίνημα γεννιέται. Το κίνημα των ενεργών πολιτών. Όλο και πιο πολλοί, όλο και πιο δυναμικοί, συνασπίζονται αυθόρμητα σε ομάδες για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην πολιτική που καταστρέφει το φυσικό περιβάλλον, παρεμβαίνουν δυναμικά, αν χρειαστεί συγκρούονται, προασπιζόμενοι το αυτονόητο δικαίωμα στην ποιότητα ζωής.

Ρεματιά Βαρνάβα:Ο ρόλος της Τοπικής Κοινότητας Βαρνάβα και η “εκτέλεση” από την Περιφέρεια ενός προδιαγεγραμμένου τέλους.




Αρχικά θεωρούμε τη παρέμβαση της Περιφέρειας Αττικής στην κοπή των πλατανιών της ρεματιάς Βαρνάβα λανθασμένη, ατεκμηρίωτη και ασύμβατη με την προσπάθεια για την αναβάθμιση και  προστασίας της. Πιο συγκεκριμένα, κρίνουμε την κοπή των πλατανιών με έγκριση της Δασικής Υπηρεσίας ως ολέθρια για το περιβάλλον.


• αποδυναμώνει το οικοσύστημα
• θέτει εμπόδιο στην πραγματικά βιώσιμη και ολοκληρωμένη διαχείριση της ρεματιάς.
• δυσχεραίνει την αντιμετώπιση αξιοποίησης.
• υποσκάπτει απολύτως το περιβάλλον και τα ιστορικά βιώματα των Βαρναβιωτών.
• δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την εξυπηρέτηση συμφερόντων, πρακτική την οποία η παρούσα κυβέρνηση έχει επανειλημμένα εξαγγείλει ότι δε θα ακολουθήσει.

Από την άλλη βέβαια φανταζόμαστε πως η παρέμβαση της Περιφέρειας έγινε νομότυπα. Δηλαδή έδρασε βασισμένη σε αίτημα της τοπικής, Δημοτικής Κοινότητας Βαρνάβα και του Δήμου Μαραθώνα για λόγους δήθεν ασφαλούς διέλευσης φορτηγών.

Εδώ ερχόμαστε να διερωτηθούμε και να υποψιαστούμε. Για ποια φορτηγά μιλάμε σε περίοδο κρίσης. Παλιά την περίοδο του οικοδομικού οργασμού εκατοντάδες φορτηγά πήγαιναν και έρχονταν στον Βαρνάβα δεν είχαμε κανένα συμβάν ή ατύχημα, γιατί τώρα στην περίοδο της κρίσης όπου σπάνια βλέπουμε φορτηγά (εκτός μερικών του ΧΥΤΑ), αποφάσισαν να “κατακρεουργήσουν” τα πλατάνια???

Ποιο ρόλο έπαιξε το τοπικό Συμβούλιο και ο Πρόεδρος του Βαρνάβα με την προωθήσει στην περιφέρεια μιας τόσο καταστρεπτικής και ολέθριας απόφασης για το Πλατανόδασος και τους Βαρναβιώτες ?? Ποια συμφέροντα εξυπηρετούν??

Εδώ δεν ενδιαφέρονται να εξασφαλίσουν την ασφάλεια οδηγών και οχημάτων από βάτα και θάμνους που βρίσκονται σχεδόν στην μέση του δρόμου αλλά και στον δρόμο της ρεματιάς και έρχονται ΤΩΡΑ με όψιμο και υποκριτικό τρόπο να δείξουν το ενδιαφέρον για τους πολίτες και την οδική ασφάλεια !

Δική μας ερμηνεία, εδόθη εντολή από τον δήμαρχο και αυτοί υπέκυψαν. Άνοιξαν την “κερκόπορτα’ διέλευσης των φορτηγών του ΧΥΤΑ Γραμματικού. Αιδώς Κύριοι.

Αν δεν αντιδράσουμε, το “αύριο” θα είναι πολύ αργά.

Ο δρόμος θαναι αποκλεισμένος από τα φορτηγά του ΧΥΤΑ με συνέπεια να μην μπορούμε να πάμε στα σπίτια μας και η καταστροφή του πλατανόδασους από την διαπλάτυνση του δρόμου  προ των πυλών.

Σας τα είπαμε, μας ακούσατε????? ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΒΑΡΝΑΒΑ

Σχετικά Άρθρα:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ